fredag 4 januari 2013

Good Job!































Lionel Andrés Messi, världens bästa spelare, vinnare av Ballon d'or tre år i rad.
Med sitt nyaste och kanske största rekord, (av de över 90 större eller mindre rekorden han slagit under 2012) gör han det knappast lättare för Ronaldo och Iniesta i kampen om Ballon d'or 2013. Antal mål för klubb och landslag under ett kalenderår. Gerd Müller var det som nyligen hade det rekordet, på 85 mål, som är helt enastående. Och vem ska slå det, om inte världens bästa?
Året som var, satte han hela 91 mål för sitt Barcelona och Argentina, och slog därmed Müllers 40 år gamla rekord.
Tänk, större skytt än själva Pele, som "bara" lyckades näta 75 under sitt bästa kalenderår. Nu är det bara att vänta ett par veckor, för att se vem det blir av Messi, Ronaldo och Iniesta som tar hem Ballon d'or 2013. Hoppas ju såklart på Messi, som slog flera stora rekord förra året (se äldre inlägg). Vinner han, blir han den första i världen att vinna totalt 4 ballon d'or under sin karriär. Och så är han bara 25 år. Bara tanken för en att rysa av glädje.


Och då kan jag ju i samma inlägg här berätta att jag har världens bästa flickvän, som köpte en fullt äkta Barcelona-tröja åt mig i födelsedagspresent. En tröja där det står "Messi 10" på ryggen.
Fun facts: En äkta Barcelona-tröja, en sån dyr en som jag fick, en sån som spelarna har på sig, är tillverkade av återvunna pet-flaskor, för att få miljövänliga tröjor som dessutom är lätta, stöter bort fukt och svett, och dessutom är mycket bekväma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar